Kranras i Söråker

Kranras i Söråker Kranras i Söråker Kranras i Söråker Kranras i Söråker Kranras i Söråker En del olyckor är mer kompliverad


När brodelarna i Sundsvallsbron skulle börja monteras så skulle denna mastodontkran användas. Vid monteringen gick det på tok och en person omkom. Jag var aldrig med i utredningsarbetet, det gjorde Ariens som ägde kranen.

Jag var dock med när polisens tekniker gjorde sin skadeplatsundersökning.

Mats Olsson var med med kameran och fångade mig på bild.


Brand i Coline vattenkokare

  • Ett fint kök är totalförstört
  • Takstolen ovan vattenkokaren är snart av
  • En före detta vattenkokare och en kaffebryggare
  • Från utsidan ingen skada, inne är det närmast en totalskada

Brand i Coline vattenkokare

Jag gjorde min första brandutredning i Björngropens regi nu i maj. Trots ett bra släckjobb så blev det en stor skada i huset. Skadan berodde på att en vattenkokare av märket Coline slutade fungera som den skulle.

Modellen av vattenkokare har varit vållande till bränder tidigare och kokaren var föremål för utredning 2011. Clas Ohlson som sålde kokaren drog tillbaka kokaren från butik 2012. Den här kokaren såldes 2010 och var fortfarande i drift. Köparen hade kvittot kvar och där stod modellnummer så det är ingen tvekan om att det är rätt kokare.

Snart så slutar min anställning på Medelpads Räddningstjänstförbund

Räddningsledarlunch på skogsbrand Räddningsledarlunch på skogsbrand Räddningsledarlunch på skogsbrand Räddningsledarlunch på skogsbrand Räddningsledarlunch på skogsbrand Jag sitter ensam på depån och planerar resursbehov och avlösning för till brandmännen som jobbar med brandsläckning på Lokberget i Ånge

Den 1:a september 2016 slutar jag på räddningstjänsten i Medelpad. Jag har då jobbat där i 36 år sånär som på en månad. Under åren har man varit med om både det ena och det andra, roligt och sorgligt om vart annat.

Sedan 2008 har jag jobbat med olycksundersökning och brandutredning vilket har varit roligt och lärande. Jag skall nu ta upp brand och olycksutredning i egen regi efter att jag slutat på Medelpads Räddningstjänstförbund.